Препроектират Зоопарка в Пловдив заради липсата на големи котки?
Препроектират Зоопарка в Пловдив заради липсата на големи котки? / dariknews.bg
Препроектират Зоопарка в Пловдив заради липсата на големи котки?
90277
Препроектират Зоопарка в Пловдив заради липсата на големи котки?
  • Препроектират Зоопарка в Пловдив заради липсата на големи котки?

Готови сме да предложим корекция в бюджета за осигуряване на средства за препроектиране на Зоопарка“. Това съобщи за Дарик зам.-кметът Георги Титюков, един от организаторите на общественото обсъждане за това трябва ли да има тигър или лъв в новостроящата се зоологическа градина в града.

Още в началото на лятото от интервю за Дарик на директора на Зоопарка Минко Михайлов стана ясно, че в проекта не е предвиден хабитат за тези представители от семейството на котките.

Ако ще е гарга, да е рошава. Зоопарк без тигър или лъв не върви. Затова сме готови да поискаме промяна, стига обаче да има такава техническа възможност“, подчерта Титюков и допълни, че пловдивската зоологическа градина е първата в България, която отговаря на всички европейски стандарти.

Тя ще е на площ от 40 дка и в нея ще има над 50 вида животни от цял свят. Мечки, камили, бизони, чакали, вълци, камилски кози, фазани, елени,  маймуни,  розово фламинго, азиатски видри, оцелоти, сурикати, сервали-хищници и други животински видове ще живеят в близка до естествената им среда.

Предвижда се в специално изградената контактна зона, малките посетители да могат да се докоснат до животни като декоративни зайци, мини козлета и виетнамски прасенца.

Чуйте още в звуковия файл.