Обсъдиха дейностите по проект за услуги в Общностен център в Сливен
Обсъдиха дейностите по проект за услуги в Общностен център в Сливен / община Сливен

Обсъдиха дейностите по проект „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства в Сливен".

Общностният център се намира в детска градина „Теменуга" в кв. Ново село. Проектът, на стойност от 588 000 лв, е финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 година.

Участие в срещата взеха Пепа Чиликова, зам.-кмет екипът, за организация, управление и успешното му реализиране, ресорният зам.-кмет Стоян Марков, както и началникът на отдел "Общинско развитие, програми и проекти" Митка Крълева.

Бяха обсъдени дейностите, които предстоят през месеците до края на календарната година и графикът за тяхното изпълнение.

Договорът за безвъзмездна помощ между община Сливен и Управляващия орган на програмата е сключен през август 2016 година. Проектът включва комплекс от услуги за ранно детско развитие, насочени към деца до 7 годишна възраст и техните родители от уязвими групи, включително деца с увреждания и техните семейства.

Изпълнението му ще допринесе за развиване на устойчив модел за интегрирано предлагане на услуги за деца в ранна възраст и техните семейства, за подобряване достъпа до здравна грижа, формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда, подобряване готовността на децата за включване в образователната система и предотвратяване на настаняването на деца в специализирани институции.