Работилничка за театър Мармалад отваря врати
Работилничка за театър Мармалад отваря врати / netinfo
Работилничка за театър "Мармалад" отваря врати
90270
Работилничка за театър "Мармалад" отваря врати
  • Работилничка за театър "Мармалад" отваря врати

В Русе съвсем скоро отваря врати нова работилничка за театър, наречена  "Мармалад". В нея ще има група за деца и група за възрастни. Идеята е на актрисата от русенския драматичен театър Евгения Явашева. Тя не за пръв път работи с деца, вече е поставяла пиеси на русенска и на други сцени в страната. Ето какво пише във Фейсбук актрисата:

В заниманията с детската група ,освен забавлението и удоволствието от досега с магията на театъра, децата ще имат възможност да развиват своята креативност и артистичност, своите комуникативни умения, памет, наблюдателност, концентрация. Ще работим върху говорната и двигателна култура. Ще имат възможност да експериментират с различни видове кукли, което ще им помогне да развият и управляват своя емоционален свят.
Какво ще забъркваме в нашата работилничка?
- Актьорско майсторство
- Основи на сценичното движение
- Художествено слово
- Вокални упражнения
- Работа с кукли
- Импровизация
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Курсът по актьорско майсторство за възрастни е съвместен проект на Работилничка за театър "Мармалад" и Клубът на дейците на културата.
Заниманията са подходящи за всички, които обичат театъра, независимо от тяхната професия и възраст. По време на работа, участниците ще имат възможност да развият комуникативните си умения, креативно и творческо мислене, лидерски умения и работа в екип. 
С групата за възрастни ще работим :
- Актьорско майсторство
- Основи на сценичното движение
- Художествено слово
- Вокални упражнения
- Импровизация
- работа върху текст
- работа върху роля
Повече за проекта ще чуете от разговора на Искра Георгиева с Евгения Явашева.