Над 300 000 лв за заетост и обучение
Над 300 000 лв за заетост и обучение / Sofia Photo Agency, архив

333 299 лв са осигурени от Министерски съвет за заетост на включените безработни лица до 31 март 2017 г в Сливенска област, съобщават от Бюрото по труда в Сливен.

С приетите промени в Закона за насърчаване на заетостта и Правилника за прилагане, и с оглед развитие на регионализацията, е въведен нов подход за разработване, одобряване и финансиране на регионалните програми за заетост и обучение.

Областната и общинските администрации разработват проектни предложения за включване в регионалната програма на областта, които се внасят в Комисията по заетостта.

Целевите групи са безработни младежи до 29 г., с подгрупа младежи до 25 г., които нито се обучават, нито са заети, безработни лица над 50-годишна възраст, безработни лица с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни лица с ниско образование (включително от ромски произход), хора с увреждания, продължително безработни лица и лица извън работната сила, желаещи да работят.