Жена даде близо 20 000 лева на телефонни измамници в София. Те са действали по схемата, че жертвата "съдейства на полицията за залавяне на престъпна банда", посочва NOVA.

Интересното е обаче, че те са разполагали с личните данни на жената и съпруга й и дори са имали информация в коя банка са спестяванията им.

Варненка даде на измамници 44 бона и злато

Във вторник следобед на мобилния телефон на 64-годишната Анелия Вълкова се позвънило и така телефонните измамници я въвлекли в сценарий като на филм. Те се представили за служители на криминална полиция, които искат да заловят измамници.

Съпругът й Николай Вълков разказа, че след това отправили брутални заплахи. Притеснена Анелия Вълкова отишла до банковия клон в квартал „Надежда" и изтеглила 8000 лева и валута в размер на 5000 лева. Останалите пари изтеглила от клона в „Люлин". След това парите били дадени на дръзките измамници.

Дядо хвърли през терасата 19 000 лв. на телефонен измамник

Образувано е досъдебно производство, все още няма задържани лица по този случай. Това обясни за „Здравей, България" Ивайло Величков от „Криминална полиция" към СДВР.

„Този случай не е уникален. Измамниците използват известни имена в медиите, като тези на главния прокурор и дори на премиера Борисов. Те се стремят по всякакъв начин да бъдат убедителни и да заблудят потенциалните си жертви", обясни Величков.

Източник: Nova.bg