„Старопланинският регион в историята на българските земи и развитието на културния туризъм
„Старопланинският регион в историята на българските земи и развитието на културния туризъм / Регионален исторически музей - Габрово

Днес в Габрово започва двудневната научна конференция „Старопланинският регион в историята на българските земи и развитието на културния туризъм".

Форумът събира учени от страната и чужбина и е организиран от Регионален исторически музей-Габрово и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Авторите проследяват изключително широк период от време - от ерата на Византийската империя до средата на миналия век. Докладите са предназначени не само за специализирана аудитория. Те биха били интересни за всеки, който се интересува от българска история.

Особено атрактивно за най-широката публика се очаква да бъде представянето на асистент инж. Паолина Радева от Техническия университет в Габрово, която ще покаже компютърно 3D моделиране, реконструиране и визуализация на културно-исторически обекти.

Цялата програма научната конференция „Старопланинският регион в историята на българските земи и развитието на културния туризъм"