Още един саниран блок в Севлиево
Още един саниран блок в Севлиево / netinfo

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и инж. Николай Станков - управител на Обединение енергийна ефективност „Команс" официално откриха третия безплатно саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Севлиево.

Церемонията се състоя днес пред блок №10 в ж. к. "Митко Палаузов" в Севлиево. Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужиха отците Цонко и Стилян.

Сред официалните гости на тържеството бяха Здравка Лалева - председател на Общински съвет - Севлиево, заместник-кметовете Калина Георгиева, Невена Тодорова и Красимира Йорданова, както и инж. Румен Разсолков - ръководител проект, арх. Константин Бронеков и г-н Иван Цонев - председател на Сдружение на собствениците „Митко Палаузов", бл.10.

Още един саниран блок в Севлиево
netinfo

Кметът на Севлиево д-р Иванов благодари на всички живущи в блока за проявеното търпение по време на строителнително-ремонтните дейности и обяви, че е горд от факта, че в Севлиево Националната програма за енергийна ефективност върви с бързи и качествени темпове.

При санирането му е поставена хидроизолация на покрива, хидро и термоизолация на асансьорните кули, подменени са козирките над терасите с нови хидропанели, улици и покривни ламарини. В междупокривното пространство има хидро и топлоизолация, както и външна изолация. Поставена е пет камерна дограма, направено е цялостно остъкляване, а терасите са усвоени към жилищната част. Сменено е вътрешното осветление на общите части с енергоспестяващи лампи.

Още един саниран блок в Севлиево
netinfo

Входните врати са нови и всички общи части са боядисани. В резултат на благоустрояването, цената на жилищата в блока са се повишили - това е добра новина за 39-те домакинства, които живеят там.

В рамките на програмата Община Севлиево санира по-рано блок №12 в ж.к. "Митко Палаузов" и блок „Христо Ботев" №1 на ул. "Хан Аспарух" №3.

Още един саниран блок в Севлиево
netinfo