Сърцето предаде Момата
Сърцето предаде Момата / Снимка: Дарик радио /архив/

Серийният убиец Недялко Димитров - Момата е починал от инфаркт тази нощ в Университетската болница в Стара Загора, потвърдиха от здравното заведение. Момата излежаваше доживотната си присъда без право на замяна в затвора там. Дежурните надзиратели сигнализирали в Центъра за спешна и неотложна помощ след като му прилошало, а пристигналият медицински екип констатирал инфаркта и Недялко Димитров бил настанен в болницата, където починал. Тъй като е затворник, е назначена експертиза, обясниха от здравното заведение.

Недялко Димитров-Момата е сочен, като един от най-безскрупулните серийни убийци в България. Той има 5 присъди за умишлено причиняване на смърт, като сред жертвите му бе семейство Неврие и Бейтула Мехмед в Димитровград през 2008 г.  През лятото на същата година той умъртвява Манол Хаджиев и Златко Калайджиев във Варна. Петата му жертва е Баньо Банев от гълъбовското село Мусачево.

Тежките му престъпления започнаха да се разплитат след убийството на семейната двойка от Димитровград. И двамата бяха застреляни в дома им с по един изстрел в слепоочието. Няколко часа по-късно Момата и 19-годишният му помощник Петър бяха заловени в Стара Загора. По време съдебното дело в Хасково стана ясно, че семейството считало убиеца за близък и сами го приели в дома си.

През януари 2014 г. Момата обяви, че съди България в Страсбург заради доживотната си присъда без право на замяна. Недялко Димитров – Момата е роден на 9 февруари 1966 година в Кърджали.