Времето на 6 октомври: Температурите през деня - между 14 и 19 градса
Времето на 6 октомври: Температурите през деня - между 14 и 19 градса / DarikNews.bg, архив

Повече облачност ще има над крайните южни райони, а над останалата част от страната ще бъде предимно ясно. В четвъртък сутринта ще бъде студено с минимални температури предимно между 1 и 6 градуса и на места в Западна България ще има слани. През деня в четвъртък облачността ще се увеличи.

Валежи ще има през първата половина на деня, главно в планините, след обяд и на места в Северозападна България. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи и около обяд ще бъде близко до средното, по-късно през деня ще се повишава.

По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове. Около и след обяд облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Преди обяд ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който след обяд ще започне да се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 20 - 21 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, върховете ще са в мъгла. На отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 - 2300 метра ще превали слаб сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg