Столична община готви коледен подарък за софиянци
Столична община готви коледен подарък за софиянци / БГНЕС, архив
Столична община готви коледен подарък за софиянци
90257
Столична община готви коледен подарък за софиянци
Столична община готви коледен подарък за софиянци
  • Столична община готви коледен подарък за софиянци
  • Столична община готви коледен подарък за софиянци

Ремонтът по столичния булевард „Черни връх" ще бъде завършен за Коледа. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери как върви рехабилитацията на участъка. Относно останалите обекти, където все още се копае - Фандъкова посочи, че движението по улиците „Козлудуй" и „Богатица" ще бъде възстановено до началото на зимата. През следващата година плановете на общината са цялостна реконструкция на бул. „Княз Александър Дондуков" и улица „Граф Игнатиев".

Столична община вече е подготвила коледен подарък за софиянци. Именно тогава се очаква да бъде пуснато движението по бул. „Черни връх", с което и шофьорите ще си спестят доста нерви.

"До Коледа най-късно трябва да приключи целият ремонт. Срокът му е до края на годината, но строителите осъзнават колко е важно това и се надявам да направят всичко възможно без компромиси с качеството да освободят движението възможно най-бързо", каза кметът на града Йорданка Фандъкова.

Вече текат подготовки за по-големите обекти, които ще се ремонтират догодина, стана ясно от думите на кмета. Изцяло обновление очаква бул. „Княз Александър Дондуков" и улица „Граф Игнатиев". За настилката по булеварда общината бе пуснала анкета в сайта, но от няколко дни тя е спряна, а причината е техническа грешка, която позволява манипулации в резултатите. Затова сега софиянци ще гласуват повторно за предпочитаната от тях настилка по „Дондуков", обясни ресорният зам.-кмет Евгени Крусев.

"В момента се разработва модел, по който това да бъде предотвратено и в бъдеще да може да се гласува само веднъж. Ще бъде отново достъпно за всички в сайта на общината. Имаме време. Ремонтът на "Дондуков" започва напролет, така че има достатъчно време да се проучат всички гледни точки", посочи Крусев.

Работата по останалите строителни обекти върви по график, но кметът Йорданка Фандъкова заяви, че асфалт няма да се полага при неблагоприятни климатични условия.