Шестима дебютанти във II симпозиум Неща премълчавани, неказани думи
Шестима дебютанти във II симпозиум Неща премълчавани, неказани думи / Дарик радио, Хасково

10 000 лв. е бюджетът на симпозиума по скулптура в Димитровград за дебютанти, който стартира там и продължава до 13 октомври. 5 000 лв. са осигурени от общината и още толкова с проект на димитровградската галерия по Програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“, съобщи днес уредникът Антоанета Станчева.

Шестима дебютанти във II симпозиум "Неща премълчавани неказани думи"
netinfo

Това е второ издание на симпозиума с мотото ”Неща премълчавани, неказани думи”, което бе открито официално днес в димитровградската галерия. В него участват студенти специалност „Метал“ в НХА-София, двама ученици от националното училище по приложни изкуства „Свети Лука“ и един от миналогодишните автори- Калоян Николов, като симпозиума води ръководителят на катедрата доц. Емил Бачийски. Като провокативна, интересна, но и сложна за младежите определи той темата. Надявам се, че скулптурите, които ще направим от скрап, ще се впишат в нея и като продължение на миналогодишната експозиция в парк „Марица“, коментира той.

Шестима дебютанти във II симпозиум "Неща премълчавани неказани думи"
netinfo

 

Евгения Илкова, Евгения Иванова, Соня Радева, Мартин Христов, Стевлин Йовчев и Христо Любенов от днес започнаха работа в базата на общинското „Благоустрояване“, като преди това се снабдиха с материали от фирмите за скрап. Те ще работят до 12 октомври, като за 13 октомври е предвидено официално откриване на експонираните им в алеята на парк „Марица“ творби, където са и тези от миналогодишния симпозиум.