Канелата намалява стомашната киселина и охлажда тялото
Канелата намалява стомашната киселина и охлажда тялото / ThinkStock/Getty Images

Канелата в храната може да охлади тялото с два градуса, а носи и редица други ползи за здравето, съобщи сайтът EurekAlert.

Учени от университета на Мелбърн установиха, че канелата допринася за доброто състояние на стомашната стена, като намалява отделяната стомашна киселина и пепсините и така сваля температурата.

Канелата е най-полезната подправка

Това сигурно е една от причините канелата да е толкова популярна в топлите райони.

Учените са работили с прасета. Когато те се хранят, се увеличава въглеродният двуокис в стомаха им. Намаляването на стомашната киселина и пепсините го охлажда в процеса на храносмилане.

Канела срещу целулит

За изследването са използвани сензори в капсули, които животните са гълтали. Според учените подобен вид сензори са много полезни за наблюдаване и диагностициране на гастроентерологични болести.

Източник: БТА