Майк Тайсън безспорно е една от най-видните фигури в спорта през последните 25 години. Той е пенсиониран от 2005 година, а след това получава роли в няколко филма. Също така има и собствено шоу.

Вижте любопитни факти за Майк Тайсън, които може би не знаете:

Пари

През 1990 година Майк Тайсън е бил най-високоплатеният атлет в света. През същата година той е направил повече пари от Майкъл Джордан. Според данни на списание "Форбс" той е направил 28 милиона долара през 1990 година.

Големият Майк Тайсън откровено за цената на победите и тежките моменти

Наркотици

Веднъж той е пребил 7 проститутки, когато е бил надрусан. Това се е случило в хотелска стая, след като Тайсън приел морфин, кокаин и алкохол. Той казва, че инцидентът му е помогнал да изтрезнее. В интервю Тайсън казва, че този инцидент е бил неговият собствен нокаут и че вече е чист.

Железният Майк Тайсън влиза в Къщата на VIP Brother

Затлъстяване

Като дете той е бил с наднормено тегло. Тежал е почти 90 килограма, когато е бил едва на 13 години. В интервю през 2011 година той признава, че като дете е пропускал училище заради теглото си. Тйсън е бил пълното дете с очилата, а съучениците му се подигравали.

Забрана

Боксьорът е получил доживотна забрана в бокса, след като отхапва ухото на противника си Ивендър Холифийлд. Той също така е платил 3 млн. долара глоба за разраненото ухо на Ивендър Холифийлд. Забраната обаче траяла само година и половина, тъй като е намерил креативен начин да се отплати.

Първо сбиване

Най-първото сбиване на Майк се е случило, когато квартален побойник откъснал главата на любимия му гълъб. Тайсън пребил побойника, тъй като е наранил невинно животно, което той обичал. "Може би никога не бих се сбил, ако не беше гълъбът, казва той в интервю за "Ню Йорк таймс".