Крадец-рецидивист остава зад решетките след пореден опит за обир на магазин в Крумовград
Крадец-рецидивист остава зад решетките след пореден опит за обир на магазин в Крумовград / netinfo

По искане на Районна прокуратура-Крумовград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Исмет И., на 23 г.. Той е привлечен като обвиняем за това, че се опитал да обере търговски обект, но не успял поради своевременната намеса на собственика на обекта.

Обвиняемият Исмет И. е бил осъждан многократно за кражби.  Последното наказание е изтърпял на 21 септември 2016 г., когато е бил освободен от затвора.

До момента е установено, че на 2 октомври 2016 г. в Крумовград, обл. Кърджали, обвиняемият Исмет И. влязъл в помещение към магазин за промишлени стоки,  след като скъсал предпазната мрежа на прозореца. Той  преминал през коридора. Стигнал до търговско помещение, където собственичката на магазина съхранявала 600 лева. Тя го видяла, подгонила и настигнала, но Исмет И. успял да избяга. По-късно е бил задържан от полицията.

Районна прокуратура-Крумовград установява съпричастността на обвиняемия и към друга кражба, извършена от кафе-аперитив в града по аналогичен начин, откъдето са отнети пари и два мобилни телефона.

Определението на Районен съд-Крумовград може да се обжалва пред Окръжен съд-Кърджали.