Кърджалиев: Прагът на премерената опозиционност на ДПС към ГЕРБ е преминат
Кърджалиев: Прагът на премерената опозиционност на ДПС към ГЕРБ е преминат / БГНЕС
Кърджалиев: Прагът на премерената опозиционност на ДПС към ГЕРБ е преминат
90241
Кърджалиев: Прагът на премерената опозиционност на ДПС към ГЕРБ е преминат
  • Кърджалиев: Прагът на премерената опозиционност на ДПС към ГЕРБ е преминат

ДПС излязоха с декларация от парламентарната трибуна, с която предупредиха ГЕРБ, че няма да позволи потъпкване на демокрацията. Депутатът Тунджер Кърджалиев заяви от името на движението, че "прагът на премерената опозиционност на ДПС, която досега се дължала на естествения избор на българските граждани през 2014 година, към ГЕРБ е вече преминат".

Парламентът забрани носенето на бурки на публични места

"Вече мислим, че тези порочни актове не са обослувени само от въпросното извиване на ръце. Подозираме, че ГЕРБ активно инициира този тип политики и не просто и само съучастник. Ако по отношение на другия голям гаф с кандидатурата за генерален секретар на ООН сте обвинявани от много посоки, включително и от БСП в безпринципно и безхарактерно и конюнктурно поведение, то по отношение на споменатите анидемократични инициативи, напоследък проявявате завидна последователност и активност, сравнима е с тази на националните популисти", каза Кърджалиев.

Депутатите от ДПС напуснаха парламентарната зала заради "закона за бурките"

Парламентарната група на ДПС заявява, че приетите досега, но и проамените занапред порочни, недемократични, дискриминационни актове и закони са своеобразен вододел в политическите ни взаимоотношения с ГЕРБ, декларират от партията.