Общинският детски център започва новия творчески сезон
Общинският детски център започва новия творчески сезон / снимка:Община Русе

Общинският детски център за култура и изкуство ще даде старт на новия си творчески сезон с празничен концерт в петък.

За 2016/2017 г. Центърът предлага 20 безплатни форми на обучение, които обхващат всички области на културата и изкуството. Всички, които обичат българския фолклор могат да се запишат във фолклорните ансамбли „Здравец“, „Зорница“ и „Русчуклийче“, а освен тях на разположение са и Школата за народно пеене и Школата за народни инструменти.

Музикалните формации, в които децата могат да пеят и свирят са Детски хор „Дунавски вълни“, Детска вокална група „Слънце“, Тамбурашки оркестър „Русе“, Школа за духови инструменти (туба, тромпет, тромбон, саксофон и др.), Школа по пиано и Школа по китара.

За децата и тийнейджърите, които искат да се научат да танцуват, Центърът предлага Формация за модерен балет „Мираж“, Клуб по спортни танци, Танцова школа по салса и Балетно студио (класически и акро-денс балет, характерни и исторически танци).

За младите театрали са предвидени Детска театрална работилничка за деца от начален курс и Студио „Театър“ за по-големи тийнейджъри.

За художниците в Школата по изобразително изкуство ще има обособени секции „Живопис“, „Графика“, „Скулптура и керамика“ и „Рисувана коприна“.

Допълнителна информация може да се получи на 7 октомври (петък) при хубаво време от 17:00 часа на площада пред Община Русе, а при лошо време от 18:00 часа в голямата зала на Доходно здание.