Арестуваха шефа на „Дупнишка популярна каса Георги Близнаков и семейството му
Арестуваха шефа на „Дупнишка популярна каса Георги Близнаков и семейството му / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Ръководителят на Кредитно-спестовна кооперация „Дупнишка популярна каса" Георги Близнаков, съпругата и синът му са били арестувани. Те са задържани за данъчни престъпления.
Процесуално- следствените действия се ръководят от прокуратурата в Пловдив, където е регистрирана фирмата. Претърсвани са и са извършвани обиски във фирмени офиси и дома на семейството в Дупница, с подкрепата на дупнишката полиция.
В периода от 11.04.2016 г. до настоящия момент в Районна прокуратура - Дупница са постъпили около 150 жалби от вложители в Кредитно-спестовна кооперация „Дупнишка популярна каса". В тях се излага оплакване, свързано с изтичане на договорите им за срочна вноска в КСК и искането за връщане на внесените суми. Въпреки, че срокът за изпълнение на искането е приключил, те не получили сумите, които внесли. Жалбоподателите посочват, че офисът на Кредитно-спестовната кооперация в гр. Дупница е затворен, а телефонът за контакт е изключен.
Понастоящем са снети обяснения от жалбоподатели, изискани и приложени са множество документи - над 2000 листа, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.
Един от потърпевшите обясни пред Дарик, че е загубил 54 000 лв. спестени от продажба на жилище, събирал ги за спокойни старини. От 13 май учреждението не работи, по думи на потърпевшите. Има и граждани, които са загубили повече от 100 000 лв.