Сибирски тигър влезе в руски град, предупредиха жителите да внимават
Сибирски тигър влезе в руски град, предупредиха жителите да внимават / ThinkStock/Getty Images

Учени призоваха жителите на град в руския Далечен изток към повишено внимание заради възможна среща с тигър.

Предупреждението засяга района на град Артьом в Приморския край, съобщи за РИА - Новости главният специалист в Национален парк "Земята на леопарда" Иван Раков.

Във вторник сутринта в местните социални мрежи бе публикувано видео, на което може да се види как животното пресича градска улица. Според автора, клипът е заснет в град Артьом.

Козел, предназначен за храна, се сприятели с тигър (СНИМКИ)

Служителите в парка, които изгледали видеото, установили, че сибирският тигър вероятно е млад и неопитен представител на вида, влязъл в града по погрешка. "Той се страхува и затова се движи през нощта на малки разстояния. Голяма е вероятността шумът на града да накара тигъра да го напусне, но на местните хора се препоръчва да бъдат бдителни", казва Раков.

Според него хората, които имат кучета и домашни животни, е добре да ги държат затворени, шофьорите да се движат с по-ниска скорост, за да не се случи трагичен и за двете страни сблъсък.

Амурски тигър върху самолета - зов за защита на застрашения вид (ВИДЕО)

Сибирският тигър, известен още като усурийски, амурски или манджурски, е най-едрият сред подвидовете на тигъра и най-големият представител на семейството на котките.

Източник: БГНЕС