Ремонтираха пътищата до сметището и до гробищата
Ремонтираха пътищата до сметището и до гробищата / netinfo

Приключиха ремонтите на два пътни участъка – до Регионалното депо за отпадъци и до Гробищния парк – съобщи кметът на Разград д-р Валентин Василев днес.

3,25 км. е участъкът от шосето до сметището, който е основно ремонтиран. Изпълнител на обществената поръчка е фирма „Строймонтаж“. По шосето са изрязани и фрезовани компрометираните участъци, възстановени и уплътнени са новите асфалтови смеси за кърпежи, извършено е профилиране, оформяне и почистване, запълване на банкетите, полагане на маркировка, почистени са водоскоците, възстановени са канавките. Допълнително са подрязани и дърветата и храстите, които са пречили на двигението.

Ремонтът на пътя за гробищата е частичен – каза кметът. Той допълни, че има намерение, ако е законово допустимо, да се въведе забрана за преминаване на тежкотоварни автомобили по това шосе, за да не се компрометира пътната настилка, която не отговаря на изискванията за движението на тежкотоварни МТС-та.

Василев обяви и как вървян ремонтите на улиците в населените места. По договора по обществената поръчка за улични ремонти за 200 000 с ДДС, сключен с „Пътно строителство“, вече е извършена рехабилитация на улици в гр. Разград - ул.“Витоша“ в участъка от ул. „Стефан Караджа“ до ул. „Проф. Димитър Ненов“, ул. „Камчия“ в участъка от ул.“Априлов“ до бул.“Бели Лом“, площадка пред баскетболното игрище по ул.“Трапезица“.

Вчера за започнали ремонт на улици в населените места в община Разград. Преасфалтиране на улици в селата ще се направи за 80 500 лв. Средствата за селата Благоево, Топчии и Липник са пренасочвани за ремонт на кметствата и тротоари, това е заявено от кметовете на трите села – уточни Василев.