Площадките в „Орел“: демонтажът приключи, започна недоволството
Площадките в „Орел“: демонтажът приключи, започна недоволството / netinfo

Още в края на днешния работен ден приключи демонтажът на съоръженията на детската площадка до блок 24 в жк „Орел“. По същото време вече беше започнало и недоволството от този акт.

Ще припомним, че по-рано днес кметът д-р Валентин Василев обяви, че люлките и пързалките от две детски площадки – пред блок 20 и блок 24 - ще бъдат демонтирани, тъй като площадките са незаконни и опасни. Те се появили преди близо година, в предизборно време, в общината нямало нито един документ за разрешаване на изграждането им, проектна документация, сертификати за съоръженията и документи за тяхната собственост. Освен това нямало и поставена ударопоглъщаща настилка.

Часове след обявяването на демонтажа стана ясно, че през отминалия уикенд на площадката пред блок 24 е имало доброволческа акция по изграждане на дървена ограда над подпорната стена, която е опасна за здравето на децата. Финансирането било осигурено от общинския съветник от Реформаторския блок Джипо Джипов, а в него се включили бащи от близките блокове. Днес след настояване от родители в района, които се обявиха против кметската акция, Джипов обяви, че смята да възстанови площадката, като постави и ударопоглъщаща настилка.