МГЕРБ - Сапарева баня отбеляза Световния ден за защита на животните
МГЕРБ - Сапарева баня отбеляза Световния ден за защита на животните / netinfo

Младежката структура на ГЕРБ - Сапарева баня отбеляза с информационна кампания Световния ден за защита на животните, който от 1931 г. насам се отбелязва всяка година на 4-ти октомври. Специално изработени флаери от младите хора бяха раздадени сред жителите на Сапарева баня, както и сред учениците в СУ "Христо Ботев".

По покана на МГЕРБ ветеринарни лекари от клиника "Бандеров" - гр. Дупница и представител на фондация "Четири лапи" и "Animal Hope Bulgaria" изнесоха кратка лекция и беседа на учениците от 5-ти клас в СУ "Христо Ботев".

"Това е един вид превантивна кампания и опит да обясним на подрастващите колко е важно да осъзнаят отговорността, която поемат, осиновявайки животно. Ние го осиновяваме завинаги, поемаме отговорност да бъде обгрижвано, а не изоставено, когато ни омръзне или пречи по някакъв начин", поясни младежката координаторка Елизабет Калдръмова. Тя акцентира колко е важно да се създаде нужната култура сред подрастващите, за да се преустанови масовата практика на изоставянето на животни и по този начин да се намали размножаването на бездомни по-нататък.

Специалистите по ветеринарна медицина обясниха колко е важна грижата за домашните любимци и че насилието на животните е грешно не само от морален аспект, но е и наказуемо, тъй като е престъпление.

Пред петокласниците представителката на НПО-тата "Четири лапи" и "Animal Hope Bulgaria" представи кратка презентация, посветена на грижата за четириногите ни приятели. Тя също така даде полезни съвети на децата как да реагират, ако видят агресивно куче или бъдат нападнати от него.

Лекторите бяха подготвили и късометражно филмче, разказващо трогателната история на осиновено и след това изоставено от младо семейство кученце.
Кампанията на Младежи ГЕРБ - Сапарева баня премина под мотото "Животните също чувстват".

МГЕРБ - Сапарева баня отбеляза Световния ден за защита на животните
netinfo