И прокуратурата погна непълнолетните насилиници, повдигат им обвинения
И прокуратурата погна непълнолетните насилиници, повдигат им обвинения / Дарик архив

Районна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство спрямо двамата непълнолетни насилници, станали популярни от скандален видеоклип, разпространен в социалните мрежи. Производството срещу 17 и 16-годишните тийнейджъри е за хулиганство, то е съгласувано с Наказателния кодекс.

На 25-ти септември тази година, в пловдивския район “Северен”, в парк в междублоково пространство, двамата се срещнали с пострадалия 15-годишен техен познат, който бил там със свои приятели. Те провели разговор с него, по време на който му отправили подигравателни реплики. След това извършили непристойни действия спрямо него, които били заснети с мобилен телефон от друго лице. Впоследствие клипът беше разпространен в интернет. Установено е, че задържаните вчера от полицията момчета и преди са отправяли обиди към пострадалия.

По делото са снети обяснения от двамата извършители, пострадалото момче и други свидетели. На хулиганите предстои да бъдат привлечени като обвиняеми. Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив се извършват процесуално-следствени действия по случая.