Костадин Костадинов поиска оставката на директора на дупнишкия театър Славчо Пеев
Костадин Костадинов поиска оставката на директора на дупнишкия театър Славчо Пеев / netinfo

Костадин Костадинов обяви, че иска оставката на директора на ОбДТ „Невена Коканова", Славчо Пеев. Не отрече заслугите му по отношение на възраждане на институцията, както и привличането като щатен актьор в дупнишкият театър, звездата от „Под прикритие" Ивайло Захариев, но според него е време Пеев да се оттегли от този пост.
Костадинов посочи цифри. Приходи за 2014 година - 40 000 лв., за 2015 година - 20 000 лв., за 2016 година, към момента 6400 лв. Субсидията за театъра е около 110 000 лв. - 150 000 лв. Какво получаваме срещу тези пари пита съветника. Костадинов заяви категорично, че не говори за закриване на театъра, но допълни, че е необходим ясен и точен културен календар, не само от театъра, но от всички институции. „Аз имам две деца, кажете къде да ги заведа събота и неделя. Няма програма, нито културна, нито спортна" коментира Костадинов.

Той цитира точки от Правилника за дейността на театъра, приет още през 2010 година. Там е записано, че трябва да бъде представена годишна работна програма. „Някои да е видял такава програма?" пита още Костадинов.
Защо няма алтернативни представления, защо не направят представления за ученици или моноспектакли пита още той.
На пресконференцията общинският съветник подчерта, че акцента в изказването му на сесията е върху начина за разпределение на средства.