Японска фирма предлага чорапи за пръсти
Японска фирма предлага чорапи за пръсти / Thinkstock/Getty Images

В трудовия свят упражняването на редица професии налага носенето на униформи. И докато дрехите и аксесоарите обикновено не причиняват неудобство, униформените обувки често травмират краката, и особено пръстите.

Водена от тази идея, японска фирма предлага специални чорапи за пръстите на краката, които противодействат на "скупчването" и притискането им - гаранция за бъдещи деформации, съобщава сайтът Ред ферит.

Чорапите за пръсти
Немуреру Мори са от типа "терлик" и са снабдени с междупръстови възглавнички. Предназначени са за носене през нощта. Въпреки наименованието си, в действителност те не покриват пръстите напълно, за да не ограничават движението им. Когато се носят през нощта, чорапите дават възможност на пръстите на краката да заемат правилна позиция, преди да е настъпил поредният ден, в който ще бъдат подложени на тормоз от неудобни обувки.

Специалните чорапи са изработени от полиестер, акрилно влакно и полиуретан. Това налага по-честото им пране, отколкото е необходимо за памучни тъкани например. Предлагат се в малки номера в розово и лилаво, което ги прави подходящи за дами.

Чорапите могат да бъдат закупени от японския интернет магазин "Джапан тренд" срещу равностойността на 23 долара - оправдан разход за предпазване от бъдещи проблеми с пръстите на краката.

Източник: БТА