Сформират детски отбор по спортен риболов в Сливен
Сформират детски отбор по спортен риболов в Сливен / Dariknews.bg, архив

480 кг шаран и 120 кг амур са зарибени от Клуба по спортен риболов към Ловно-рибарско дружество /ЛРД/ в Сливен през тази година. Това съобщи председателят на клуба Георги Николов.

След 6-месечното възстановяване на рибарското дружество, то е 17-та секция към ЛРД. Идеята е т.нар Сливенска дупка да се пригоди за спортен риболов.

„За целта е необходимо водоема да се охранява и да се извърши корекция на бреговата ивица. Там може да се провеждат състезания по спортен риболов, защото водоема е дълъг, но недостатъкът му е доста начупената на места форма, с много неравно дъно, близко до брега",  уточни Николов.

Членовете на спортния клуб предвиждат мястото около Самуиловската дупка да се облагороди, да бъдат засадени дръвчета, да се изградят дървени платформи, да се направят просеки в тръстиките и др, информира още председателят. По думите му ако това бъде направено на този водоем ще могат да се провеждат клубни, национални и международни състезания, защото местата в страната, предлагащи условия за състезания по спортен риболов са много малко, уточни още председателят на клуба.

Георги Николов заяви, че предвиждат сформиране на детски отбор по спортен риболов. „Това е и пътят за изграждане на местен отбор по спортен риболов", каза още Николов.