В педагогическия колеж откриха новата академична година
В педагогическия колеж откриха новата академична година / obshtina.pleven

С тържествена церемония на 3 октомври, Педагогическият колеж в Плевен откри академичната учебна година. Общо 74 първокурсника пристъпиха прага на учебното заведение, което е филиал на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий". Студентите се обучават в три специалности редовно обучение - „Начална училищна педагогика", „Начална училищна педагогика и английски език" и „Предучилищна педагогика и английски език".

В педагогическия колеж откриха новата академична година
netinfo

Специални гости на тържеството бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, началникът на РУО Плевен Албена Тотева, директори на базови училища и детски градини - партньори на Педагогически колеж Плевен.

Доц. д-р Емил Бузов, директор на колежа, в словото си се обърна със следните думи: „Уважаеми колеги и гости, благодаря за възможността да сме заедно днес по повод на откриването на новата академичната учебна година. Аз високо оценявам вашето участие тук, за нас то е ярка демонстрация на подкрепа за дейността на Педагогически колеж - Плевен, който е подготвил десетки и стотици първокласни и компетентни учители, които имат или ще имат възможността да участват пряко и да работят в образователната система днес в условията на закона за предучилищното и училищното образование, който има нужда от подкрепа на млади хора".

Приветствие към студентите отправи и кметът на Община Плевен Георг Спартански, като подчерта важността на учителската професия: „Ако България има бъдеще, то е във вашите ръце! На вас, като бъдещи педагози, ви се дава глина, много податлив за работа материал. Както вие оформите тази глина, такива ще бъдат устоите на държавата и на нацията в следващите десетилетия!"

В педагогическия колеж откриха новата академична година
netinfo

Пожелания за успешна и спорна учебна година бяха поднесени и от Председателя на Студентския съвет на Педагогическия колеж. Церемонията продължи с връчване на студентските книжки и лекция на Мария Конде, представител на УНИЦЕФ в България.