Плевнелиев за мандата си: Обещах да водя народа в европейска посока, това и правих
Плевнелиев за мандата си: Обещах да водя народа в европейска посока, това и правих / DarikNews.bg, Велико Търново
Росен Плевнелиев: През целия си мандат правих за народа това, което обещах
90199
Росен Плевнелиев: През целия си мандат правих за народа това, което обещах
Росен Плевнелиев: През целия си мандат правих за народа това, което обещах
  • Росен Плевнелиев: През целия си мандат правих за народа това, което обещах
  • Росен Плевнелиев: През целия си мандат правих за народа това, което обещах

През целия си мандат правих за народа това, което обещах. Това коментира във Велико Търново президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава заяви, че няма да дава оценка за мандата си, защото такава е редно да даде след време историята.

"Нека дойдат други президенти, да се надяваме, че ще бъдат по-добри от мен, ще свършат повече за народа. Аз казах на българите, че за мен Европа не е външна политика, а моето семейство. Обещах им, че ще ги водя в европейска посока. Това и правих - отстоявах го с всяко свое действие и нека новите кандидати кажат в каква посока ще водят държавата. За мен въпросът на Европа беше въпрос на национални идеали, завещан от нашите революционери и будители", заяви Росен Плевнелиев.

Президентът посочи, че се гордее, че в мандата му са се свършили редица позитивни неща и изрази надежда те да бъдат надградени. "Не крия и проблемите, но не съм спрял нито една кауза, започната от предишен президент, положих усилия президентството да изглежда добре. Не казах нито една дума срещу друг държавен глава, не защото не мога, а защото не искам", коментира Плевнелиев.

Той апелира към политиците да не използват неговото име като удобно извинение за липса на кампания, а да кажат ясно и конкретно какво ще свършат.

Той отказа да коментира и кандидатите за президент с аргумента, че не му прилича. "В петък ще направя обръщение към народа за началото на кампанията. Ще апелирам към всички кандидати да се ангажират с ясни решения, да посочат конкретни проблеми за държавата, за Европа, за света, да бъдат честни към народа и да кажат какво точно те смятат да свършат", обясни Росен Плевнелиев.

Държавният глава приветства намеренията на управляващите да водят позитивна кампания и изрази надежда това да бъде приоритет и за останалите политически партии.

"Нека са позитивни, всеки да се бори за доверието на българите. То може да се спечели по един начин - дадени, но изпълнени обещания. Моят съвет към кандидатите е да поемат ангажименти, но да внимават какво обещават, защото не е случайно, че доверието на народа е толкова ниско. То е плод на много дадени, но неизпълнени обещания", каза президентът.