Пиян шофьор, убил пешеходка, се оказа рецидивист с отнета книжка
Пиян шофьор, убил пешеходка, се оказа рецидивист с отнета книжка / снимка: Petel.bg

Пияният водач, който в събота блъсна пешеходка на пътя между Варна и „Залтни пясъци”, е бил с отнета шофьорска и три пъти осъждан. Спрямо 28-годишния А. Демирев от Игнатиево Окръжният съд в морската столица взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Водачът се е движил с несъобразена скорост, загубил контрол над колата, излязъл от пътното платно и блъснал 48-годишна жертва, пресичаща на пешеходна пътека. След това автомобилът се блъснал и се обърнал по таван. От удара жената е пострадала тежко и е починала в болницата по-късно.

Кола се обърна по таван, жена е в кома

Според данните в досъдебното производство Демирев е управлявал колата след употреба на алкохол с концентрация от 2,47 промила.

Повдигнатото от прокуратурата обвинение срещу младия мъж е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание над 5 години.

Блъснатата пешеходка почина, ударил я пиян шофьор

Разпитани са четирима независими свидетели на пътното произшествие, които нямат връзка помежду си.

Според съда Демирев може да извърши престъпление, ако не бъде задържан под стража. Основания за това са начинът на извършване на престъплението, данните от Пътна полиция за многократни негови нарушения на Закона за движение по пътищата, както и предходната му съдимост. Мъжът е трикратно осъждан, а са налице и множество досъдебни производства, по които е разследван. Съдът смята, че се касае за лице с изключително висока степен на обществена опасност.