Времето на 4 октомври: Заоблачава се
Времето на 4 октомври: Заоблачава се / DarikNews.bg, архив

 

Прогноза за вторник, 4 октомври

След полунощ от северозапад облачността ще се увеличи и във вторник до обяд над цялата страна ще е значителна. 

На много места ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточната половина от страната. Почти без валежи ще се задържи в Северозападна България. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и минималните в повечето места ще са между 11 и 16 градуса, а максималните ще са предимно между 16 и 21 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 11 градуса, на 2000 м - около 6 градуса. 
Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд на много места ще има и валежи от дъжд. Ще духа умерен, след пладне по северното крайбрежие - до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 20 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В сряда валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Вятърът ще е умерен от северозапад. Минималните температури ще са от 3-4 градуса на места в Западна България до 16-17 градуса по морския бряг. Максималните ще са между 12 и 17 градуса.

В четвъртък вятърът ще отслабне и сутринта на места в котловините температурите ще се понижат до 2-3 градуса. Ще има променлива облачност без валежи. Дневните температури ще останат без съществена промяна.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg