Нови рокади по върховете на НСО
Нови рокади по върховете на НСО / БГНЕС, архив

Новите рокади в ръководството на Националната служба за охрана (НСО) ще станат факт от 4 октомври с обнародване на президентски укази в "Държавен вестник". С тях се освобождава досегашният зам.-началник на НСО Красимир Станчев и на него място се назначава Росен Тодоров.

Рокади по върховете на Националната служба за охрана

В закона за НСО е записано, че заместник-началниците на Националната служба за охрана се назначават с указ на президента по предложение на началника на службата.

Само преди около три месеца бе сменен другият зам.-началник на държавните гардове. На мястото на полковник Юлиан Харалампиев беше назначен подполковник Емил Тонев.

Проект за етичен кодекс на НСО: Гардовете пазят тайните на политиците до гроб

Тогава от службата, която се ръководи от генерал-лейтенант Ангел Антонов, посочиха, че Харалампиев е освободен от заеманата длъжност тъй като не притежава необходимия 5-годишен минимален стаж на ръководна длъжност. Той е бил преназначен на друга подходяща длъжност в НСО, с оглед на натрупания професионален опит и притежавани ръководни умения.

Проверка в електронното издание на "Държавен вестник" показа, че укази на президента за освобождаване на полк. Красимир Станчев като заместник-началник на НСО и за назначаване на длъжността на полк. Росен Тодоров вече са публикувани.

Източник: БГНЕС