През последните години температурните разлики между есенните и летните дни силно намаляха. Някои учени смятат, че тази тенденция ще се запази и температурните разлики между сезоните ще продължат да намаляват. Но и сега има места, където е вечно лято.

Там е най... на Земята (СНИМКИ)

Вижте 10 места на Земята, където никога не е студено:

Зеленият плаж, Пуерто Рико

Климатът в Пуерто Рико е тропичен. Средните месечни температури в ниските части са 24-28 градуса, а в планините - с няколко градуса по-ниски.

Whitehaven Beach, остров Уайтсъндей, Австралия

Плажът Уайт Хевън бийч представлява шест километра ивица от чист бял пясък. Островът е със статут на национален парк на Австралия и се намира под защитата на държавата.

Пустинята Сахара

Дневната температурна амплитуда в  пустинята Сахара е около 35°С, докато сезонната амплитуда достига до 56,5°С. Температурата на пясъка в пустинята може да достигне до 81°С.

Marigot Bay, Сейнт Лусия

Това е островна държава в източната част на Карибско море. Разположена е върху едноименен вулканичен остров, част от групата на Малките антилски острови. Климатът е тропичен със средни месечни температури 18-26оС и валежи от 1700 до 3500 мм. Островът има изключително красиви плажове, оградени с тропични гори.

Романтичният остров с най-красивите залези (ВИДЕО/СНИМКИ)

Bushmans Kloof Wilderness Reserve, Южна Африка

Този луксозен южноафрикански хотел е истински пример за устойчив екотуризъм. Bushman's Kloof Wilderness Reserve е посветил години в създаване и управление на отговорен туризъм с грижа за неподправената природна красота и див свят.

Майорка се задъхва заради наплив на туристи

Сейшелите

Република Сейшели е островна държава, разположена на 155 острова в Индийския океан, североизточно от Мадагаскар. Климатът е субекваториален (морски), а средната годишна температура е 26-28 градуса.

Пустинята Вади Рум, Йордания

Разположена в южната част на Йордания, полупустинната долина Вади Рум е защитен природен резерват с площ около 700 кв.км. Червени пясъци и дюни, причудливи скални форми и гигантски каменни стени  - това е домът на три бедуински племена и техните стада от камили и коне.

Вижте още във видеото.