С подписки бранят обвинените за убийството в Братаница
С подписки бранят обвинените за убийството в Братаница / Thinkstock/Getty Images

Подписки са събрани в подкрепа на тримата обвинени за убийство на 44-годишния Йордан Асенов-Гочето от Братаница. За Васил Спасов, сина на кмета на селото Георги Спасов, и неговия служител Георги Николов, обвинен в съучастие, е получена подкрепа от 996 човека, а за Илиян Найденов от Ветрен дол, смятан за помагач – от 525 души. Двете петиции бяха приети като нови доказателства по делото днес.

Според обвинението, убийството е извършено на 6 декември миналата година. Асенов и 2 от шестте му деца били заварени да крадат царевица от нива на Спасов. Двамата с Николов го пребили, а после тялото му било изхвърлено в напоителен канал от Илиян Найденов.

Днес трябваше да бъде представена допълнителна съдебно-медицинска експертиза, изготвена от трима пловдивски медици. Един от тях – д-р Шишков, не се яви в залата, а колегите му обясниха, че вчера е получил сърдечна криза и е в болница. За следващи заседание остана тяхното изслушване, както и очна ставка между един от свидетелите – Атанас Нистеров, и двама от подсъдимите – Спасов и Николов. В показанията си Атанас твърди, че е видял Гочето в тежко състояние, а в обясненията си пред съда обвиняемите уверяваха, че не са го били.