Съдомиялна машина подари кметът на Дома за стари хора за Деня на пенсионера
Съдомиялна машина подари кметът на Дома за стари хора за Деня на пенсионера / Община Разград, Областна администрация-Разград

Съдомиялна машина подари на обитателите на Дома за стари хора в Разград кметът д-р Валентин Василев от името на община Разград.

Това стана по време на тържество, посветено на 1 октомври – Международния ден на възрастните хора – уточниха от пресцентъра на община Разград. При посещението на министъра на социалната политика Зорница Русинова през август обитателите на дома се пожелаха именно такъв подарък,

Кметът поздрави хората от старческия дом с думите: „Благодаря Ви за всичко, което сте направили през младостта си и искрено се надявам, че тук се чувствате добре. Искам да не забравяте, че има хора, които мислят за вас.“. Д-р Василев допълни, че директорката и екипа на Дома за стари хора се грижат денонощно за тях и той ще следи това да се случва по най-добрия начин.

От пресцентъра на Областна администрация допълват, че и заместник областният управител Виолета Тодорова е била гост на тържеството.

Тодорова е приветствала потребителите на Дома с послание за здраве, енергия и много радостни емоции и благодари на ръководството на социалната институция за грижите, които ежедневно полага, за да осигури достойни старини на всички възрастни хора, настанени в Дома за стари хора. Заместник областният управител връчи поздравителен адрес от името на Областния управител Манол Кившанов и голяма торта.

В поздравителния адрес Кившанов изразява своето уважение и дълбоко преклонение пред мъдростта и опита на възрастните хора, пред техния достоен живот и желанието да поддържат традициите живи. „Уверявам Ви, че ще направим всичко възможно, което е по силите ни, за да се чувствате добре, да Ви осигурим живота, който заслужавате, защото ние Ви го дължим. Защото Вие сте нашата опора, нашият стожер и съветник, нашият пътеводител към по-добро и светло бъдеще! Желая на всички Вас най-доброто, което заслужавате – много здраве, обич, внимание и дълги години достоен живот! Нека никога да не угасва пламъчето на щастие в очите Ви!”, се казва още в поздравителния адрес до хората от третата възраст.

Програмата за празника е била разнообразна, наситена с много песни и танци. Тя донесе много усмивки, много любов, топлина и празнично настроение в Дома за стари хора, и заслужи бурните аплодисменти на своята публика. В нея са участвали деца от Детска танцова школа „Хорце“ към Центъра за работа с деца и момичета и момчета от Центъра за настаняване от семеен тип с директор Клавдия Георгиева.

Съдомиялна машина подари кметът на Дома за стари хора за Деня на пенсионера
netinfo

Съдомиялна машина подари кметът на Дома за стари хора за Деня на пенсионера
netinfo

Съдомиялна машина подари кметът на Дома за стари хора за Деня на пенсионера
netinfo