Ограничено е движението по пътищата Ситово - Лилково и Асеновград - Смолян
Ограничено е движението по пътищата Ситово - Лилково и Асеновград - Смолян / снимка: АПИ

Движението между пловдивските села Ситово и Лилково се извършва в едната лента на пътя, заради пропадане на пътната настилка. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ограничението ще продължи до 15 октомври.

С пет дни повече ще продължи укрепването пътя Асеновград – Смолян от свлачища. Движението при км 29 по същия път се извършва само в едната лента заради ремонтно-възстановителни дейности. Срокът е до края на месеца. Движението в участъка се осъществява в едната лента и се контролира от светофарна уредба.

Ремонт на пътни връзки и съоръжения се извършва и при км 126 на пътен възел „Север“ на АМ „Тракия“, при пресичането с пътя Пловдив – Карлово, както и на моста над р. Пясъчник при км 127. Ограничено е и движението по платното за Бургас от км 126 до км 127, като движението е пренасочено двупосочно в платното за София.

В участъка от км 134 до км 139 на АМ „Тракия“ движението в посока Бургас се извършва само в едното платно. Причината е ремонт на моста над р. Стряма. В платното посока София движението се извършва двупосочно.