Четиримесечна кампания за борба с раковите заболявания при жените стартира в Стара Загора
Четиримесечна кампания за борба с раковите заболявания при жените стартира в Стара Загора / Thinkstock/Getty Images

В Стара Загора стартира четиримесечна кампания „По-силни срещу рака", чиято цел е да се популяризира значението на профилактиката сред жителите в областта, както и да се създаде трайна нагласа у жените за посещение на профилактични прегледи. Кампанията ще се реализира чрез провеждане на безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза и на маточната шийка.

Ракът на гърдата расте прогресивно след 40-годишна възраст

Профилактичните прегледи за рак на млечната жлеза ще се извършват между 12.30 часа и 13.30 часа, всеки работен ден, съответно в Хирургичен кабинет и Гинекологичен кабинет на Диагностично-консултативен блок (ДКБ), в Комплексния онкологичен център - Стара Загора.

Прегледите ще се извършват след предварително записване на телефон - 042/ 614196 - регистратура на /ДКБ/ в онкологичния център. Записването по телефона ще се осъществява всеки работен ден от 8.00 до 13.30 часа. В популяризирането на профилактичните прегледи са включени неправителствени организации.

Деца даряват косите си за болни връстници

Кампанията ще продължи 4 месеца - от 01.10.2016г. до 31.01.2017г. На 19.10.2016 г. - Световния ден за борба с рака на гърдата, от 16.00ч. до 17.30ч. на площада пред Община Стара Загора ще се проведе официално събитие за популяризиране на кампанията „По-силни срещу рака". На мястото на събитието от 13.30ч. ще се извършва и записване на часове за профилактични прегледи. Програмата за събитието ще бъде публикувана допълнително.

Кампанията е съвместен проект на „Комплексен онкологичен център - Стара Загора" ЕООД, социалната платформа за здраве CredoWeb и в. „Животът днес". Кампанията е под егидата на кмета Живко Тодоров и се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора.