Информационен тур на Европейски потребителски център започва от Добрич
Информационен тур на Европейски потребителски център започва от Добрич / Дарик Добрич

Европейски потребителски център България провежда информационно турне под мотото „Вашите права като европейски граждани". То започва днес в Добрич, ще има събития до 6 октомври и в градовете Варна и Стара Загора. Щанд с информационни материали, на който ще се дават и консултации, ще бъде разположен на пл. „Свобода" между 16.00 и 19.00 часа.

В турнето участват представители на Комисията за защита на потребителите, Представителството на ЕК в България, EURES България към Агенцията по заетостта, Центъра за развитие на човешките ресурси и Информационен център Europe Direct - София.

Целта е да се запознаят хората с правата им като потребители в Европейския съюз, както и с възможностите за търсене на работа и стаж зад граница. Освен полезната информация са предвидени забавни игри с награди. Посетителите ще могат и да подадат сигнал за нарушени потребителски права на щанда.

Европейски потребителски център (ЕПЦ) България е част от мрежа подобни центрове във всички страни в Европейския съюз, както и в Исландия и Норвегия. Финансира се от Европейската комисия и от българското правителство. Той е към Комисията за защита на потребителите, а целта му е да съдейства при разрешаване на трансгранични проблеми между потребители и търговци.