Топлото време през уикенда вдигна на крак пожарникарите в Търговищко
Топлото време през уикенда вдигна на крак пожарникарите в Търговищко / Dariknews.bg, архив

Няколко пожари са горели през уикенда в Търговищко, съобщиха от ОД на МВР. В събота след небрежност при боравене с открит огън е пламнала спомагателна постройка към къща в село Драгановец. Изгорели са 30 кв. м. от постройката.

По същото време пожарникари от Омуртаг са се отзовали на сигнал за пожар в дворно място в село Обител. Въпреки бързата реакция на огнеборците, огънят изпепелил 11 овощни дръвчета. Своевременната им намеса обаче спряла разрастването на пламъците към намиращите се наблизо 4 сгради.
През двата почивни дни екипите на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговищка област са реагирали на още няколко пожара в сухи треви, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън. Пламъци са се извисявали на дигата на река Врана край село Васил Левски, в квартал „Въбел" на Търговище, в стърнище край село Камбурово в община Омуртаг, като огънят е бил в непосредствена близост до главния път София-Варна. Горели са сухи треви още в квартал „Запад" на Търговище, както и в землището на село Глашатай, община Антоново. Пожарите са били погасени без преки материални щети, твърдят от ОД на МВР