Нови спортни съоръжения има АУБ
Нови спортни съоръжения има АУБ / Снимка: Община Благоевград

Заместник- кметът по европейски проекти и програми към Община Благоевград Зорница Кралева и президентът на Американския университет в България Страцимир Кулински откриха нови спортни съоръжения на университета.

Зам. -кметът Кралева поздрави присъстващите и пожела здраве и успех на терените на знанието и терените на спортните бази.

„Смятам, че откриването на спортните съоръжения е един изключителен подарък към студентите на университета по повод 25-годишнината. Тези млади хора имат нужда освен от знанията, които квалифицираните преподаватели на АУБ им предават, също така от спортни бази, които да използват за заздравяване на духа и тялото. В това отношение Американският университет кореспондира с идеите на Община Благоевград и кмета д-р Атанас Камбитов в реализиране на програмата за „Спортен Благоевград". Това е една невероятна възможност за младите хора, която Вие им предоставяте за футбол, тенис, волейбол, баскетбол, фитнес, бейзбол", каза зам.-кметът Зорница Кралева.

Президентът на АУБ Кулински обяви, че новите съоръжения ще бъдат предоставени за ползване не само на студентите на университета, но и за желаещите жители и гости на Благоевград.

„За мен е чест да видя добрата реализация на всички тези усилия. Благодаря и на Община Благоевград за доброто партньорство", каза Кулински. Заедно със зам.-кметът Кралева те прерязаха лентата на новия спортен комплекс.