Милена Атанасова спечели голямата награда в петото издание на ФАМИЛАТЛОН в Г. Оряховица
Милена Атанасова спечели голямата награда в петото издание на ФАМИЛАТЛОН в Г. Оряховица / netinfo

И тази година стотици деца се забавляваха в петото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. В слънчевия първи ден на октомври, парк „Градска градина” събра малките почитатели на спорта, които се забавляваха заедно със своите родители. Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” със съдействието на Исторически музей и sportuvam.info.

ФАМИЛАТЛОН е празник на семейството и спорта. Форматът се основава на три основни принципа:движение, семейство, екологичен начин на живот.

Семействата дошли да се забавляват в парк „Градска градина” имаха възможността да се включат в осем творчески ателиета. Разбира се, организаторите бяха осигурили много награди, изненади и приятни емоции.

В началото на парка всяко семейство, което искаше да участва, получаваше карта за местата, в които бяха разположени ателиетата с възможност за поставяне на печати. Печатите се поставяха при изпълнение на дадената задача в ателието. Събралият всички печати участваше в томбола за награда.

В ателие „Приятели” бе разположена полевата поликлиника „Д-р Охзаби” за мобилни устройства, използвани от деца. Деца и родители отговаряха на въпросите на д-р Охзаби, а след това, получаваха и специална рецептурна бланка, подпечатана с печата на Националния център за безопасен интернет. В ателие „Ретро фото” участниците можеха да запечатат момента с уникални ретро фотографии. Старите батерии и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване се предадаваха в ателие „Бъди екологичен”, а участниците получаваха символични награди. Имаше и специален контейнер, в който можеше да се предаде излязла от употреба електрическа и електронна техника. Контейнерите бяха осигурени от „Трансинс”. Деца и родители имаха възможността да оцветяват и рисуват в ателие „Рибка” и да си направят красиво бижу от мъниста и цветни топчета в ателие „Направи си сам”.

Особено оживление имаше при ателие „Открий свободата на движението”, в което помагаха и представители на клуба sportuvam.info. Тук малчуганите и техните родители имаха възможността да избират между ролери, тротинетки и въжен тролей. За поредна година най-голям бе интересът към въжения тролей, по който се спуснаха стотици малки любители на екстремните спортове. Много бяха и желаещите да се надпреварват с ролери и тротинетки.

В следващото ателие децата и родителите имаха възможността да се изкачват по изкуствена катерачна стена или да поиграят на волейбол. В ателие „Боди арт” децата рисуваха забавни рисунки на лицата си с безвредни бои, след което стотици усмихнати „калинки”, „котета”, „паячета” и други мили животинки, изрисувани върху детските лица, се разхождаха в Градската градина.

Десетки малчугани и техните родители се включиха в танцовия флашмоб, който тази година е част от европейската инициатива FlshMove. Те танцуваха заедно с Модерен балет „Етна” и Клуб по спортни танци „Настроение”, Спортен клуб по акробатика „Джим денс”, Клуб по спортна акробатика „Акро нова”, Таекуондо клуб „Хемус” и Спортен клуб за ветерани спортисти „Локомотив 2004”.

След толкова много участия, състезания и надпревари имаше и много награди, лакомства, спортни принадлежности, стипендии за езиково обучение, тротинетки, пътни куфари, раници, топки и др. Голямата награда тази година бе красив велосипед, който бе спечелен от малката Милена Атанасова. Момичето получи своята награда от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.