„Болярки” спечелиха футболен турнир за девойки
„Болярки” спечелиха футболен турнир за девойки / netinfo

 

Отборът на „Болярки” спечели първото издание на футболния турнир за девойки до 15 г. за купа M&BM. Надпреварата бе организирана от Асоциацията на българските футболисти /АБФ/ и Зоналния съвет на БФС, с подкрепата на  Община В. Търново.

В първа група бяха „Боруна“ /Царева ливада/, „Гунди 1“ /Плевен/, „Светкавица“ /Градешница/ и „Болярки“ /В. Търново/. Във втора група стартираха „Янтра 1919“ /Габрово/, „Дунав“ /Русе/, „Гунди 2“ и „Севлиево Лейдис“.

На финала „Болярки” победиха първенеца на другата група „Севлиево Лейдис“ с 2:1. Възпитаничките на Валентин Витанов имаха превъзходство, но головете паднаха през втората част. Точни за великотърновки бяха Венка Драганова и Габриела Христова, а в последната минута Биляна Петкова намали на 2:1 от наказателен удар.

Преди това в групата „Болярки” удариха „Боруна” с 4:0, два гола на Мирела Йорданова и по един на Габриела Иванова и Бурчин Бейханова, и пречупиха с 1:0 „Гунди 1”, с попадение на Мирела Йорданова.

В спор за третото място „Гунди 1” надигра „Дунав” с 4:0. На пето място се подредиха състезателките на „Светкавица“ /Градешница/ след 3:0 срещу „Гунди 2”. Седми са представителките на „Боруна“, пречупили „Янтра 1919” с 2:0.

Отличени бяха и най-добрите индивидуални изпълнителки. Вратарката на „Севлиево Лейдис” Симона Николаева взе приза за N 1 на своя пост. Алекс Палагачева от „Дунав” бе обявена за най-добър защитник. Най-добър полузащитник е Ивона Илиева от „Севлиево Лейдис”, а най- добър нападател е Мирела Йорданова от „Болярки”.

Голмайстор на турнира с 5 точни попадения стана Наталия Баракова от „Гунди 1”. Най- техничен футболист е Преслава Ангелова от „Дунав”, а Габриела Стойкова от „Гунди 2” е най- полезен състезател.

Недрет Заструг от „Болярки” бе обявена за футболист №1 на турнира. Купата за най-добър треньор получи наставникът на победителките Валентин Витанов. С награда за най- голям принос към турнира бе удостоен Павел Петров - президент на фирмата организатор. Г-н Петров връчи купата на „Болярки”, стимулира с премии треньорите на първите три отбора и обяви, че турнирът ще стане традиционен, така както е този за момчета до 12 години, чието следващо издание предстои на 20 и 21 октомври в ДКС „В. Левски” във В. Търново.

Наградите връчваха председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, заместник-кметът на Община В. Търново проф. Георги Камарашев, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, генералният секретар на АБФ Георги Бойчев, Ани Радоева - директор маркетинг, Ясен Димитров - регионален мениджър на компанията и ветеранът на ФК „Етър” Трендафил Коцев. За всички отбори имаше екипи, топки, безалкохолни напитки, сандвичи и други награди.