ABLE Mentor идва във Враца за втора поредна година
ABLE Mentor идва във Враца за втора поредна година / Дарик Враца

Проектът ABLE Mentor събира ученици и ментори в екипи по двама въз основа на общи интереси, за да работят върху проекти в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLE Mentor е концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците – ученици и млади професионалисти.

Програмата ABLE Mentor ще стартира за шести път в началото на ноември тази година. Ако си млад професионалист и искаш да помогнеш на младите и вдъхновени хора от твоя град, но никога не си знаел как точно? Как да ги достигнеш, от какво точно имат нужда, с какво можеш да си им полезен? И усещането, че не знаеш от къде да започнеш, е също толкова силно. Е, тази година, има начин.

Ако си ученик и станеш част от нея, ще получиш свой собствен ментор, който е професионалист в сферата, от която ти се интересуваш. Това може да е маркетинг, IT, туризъм, архитектура, дизайн, танци, благотворителност или каквото друго ти хрумне. А може би просто имаш нужда от съвет какво да учиш или как да презентираш и говориш по-добре пред хора.

Екипът сам ще измисли проект, по който в продължение на 3 месеца ще работи. Проектът може да е в три основни направления – бизнес, социален или личностно развитие.

От началото на програмата ABLE Mentor повече от 150 екипа от София, 30 екипа от Русе, 30 екипа от Бургас, 20 екипа от Варна, 15 екипа от Враца, 10 екипа от Стара Загора, 10 екипа от Казанлък завършиха успешно програмата. Всеки екип се състои от 1 ученик, 1 ментор, а координатор от екипа на ABLE Mentor спомага за успешното изпълнение на проекта.

Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE) е организация с нестопанска цел, която популяризира предприемачеството като метод за подобряване на

обществената, икономическа и социална среда в България. Асоциацията организира и участва в различни по вид инициативи за изграждане на лидерски умения сред младите българи.

 


Във Враца проектът се организира чрез Враца софтуер общество, чиято мисия е създаване на ИТ-общество във Враца, което чрез качествено образование дава възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена професия в родния си град.