Разградчанин стана световен шампион по панкратион
Разградчанин стана световен шампион по панкратион / netinfo

Разградчанин стана световен шампион по панкратион. Първенството по атрактивния спорт – комбинация между бокс и борба – се е провело в Грузия от 30 септември до 2 октомври – разказаха близки на 40-годишния Нурал Назмиев – Маджара.

В „The 2016 UWW World Pankration Championships“ са участвали бойци от над 30 държави, сред които: САЩ, Италия, Индия, Нидерландия, Литва, Унгария, България, Афганистан, Нигерия, Непал, Русия, Украйна, Казахстан и много други.

Българският боец е записал три победи над руснак, грузинец и чеченец в Тбилиси в своята категория до 100 кг. и е станал първенец на света по панкратион.

За него това не е първа световна титла, има вече такава по комбат рестлинг.

Семейството на Нурал Назмиев, който е известен и с псевдонима Маджара, е от село Раковски. Той е възпитаник на разградската школа по борба. Негов треньор е бил олимпийският и световен шампион Хасан Исаев. Има множество медали от републикански и международни състезания, част от националния отбор по борба. След приключване на кариерата си в спорта борба става треньор в САЩ тренировъчните лагери на UFC-бойците Алистър Овърийм, Александър Густафсон, Сияр Бахадурзада и Нандор Гуелмино. Освен това започва и да се занимава с атрактивни спортове като комбат рестлинг и панкратион.

Разградчанин стана световен шампион по панкратион
netinfo