Екстремен пиърсинг бе показан на вегетарианския фестивал в Пукет
Екстремен пиърсинг бе показан на вегетарианския фестивал в Пукет / Guliver/Getty Images

Саби, дръжки на брадви, шишове, куки, копия и други най-екзотични предмети послужиха за пиърсинг на участниците във вегетарианския фестивал в град Пукет, Тайланд, предаде АФП.

В Югоизточна Азия редица китайски общности тази седмица преминават към изцяло вегетариански режим на хранене във връзка с таоисткия празник на Деветте императори, но малцина стигат до такива крайности като в Пукет.

През цялата седмица вярващите изразяват своето богопочитание чрез болката и осакатяването. Те се отдават на нестинарство и пронизват телата си с най-различни предмети в спектакъл, който понякога е труден за гледане.

Облечени в роби, участниците във фестивала влизат в транс под звуците на барабаните, което обяснява защо не изпитват болка при екстремния пиърсинг. "Това е невероятно преживяване", сподели канадският турист Бари Рафърти. Изненадан съм, че по време на пробожданията нямаше никаква кръв", допълва той.

Ритуалите се повтарят всяка година от 1825 г. насам. Остров Пукет е голяма международна туристическа атракция. Според легендата всичко започнало с това, че навремето членовете на китайска оперна трупа се разболели от малария и като по чудо се изцерили, преминавайки на вегетариански режим на хранене.

По време на пречистването в рамките на празненствата не се консумира никакво месо, алкохол, забранени са сексуалните контакти, а се насърчават телесните страдания.

Източник: БТА