Продължава делото срещу семейство Х. за престъпления против данъчната система
Продължава делото срещу семейство Х. за престъпления против данъчната система / ThinkStock/Getty Images

Продължава съдебното следствие по наказателно дело за престъпления против данъчната система, длъжностно присвояване и документни престъпления, подсъдими по което са трима души от Севлиево (Т.Х., К.Х. и Е.Х.).

Т.Х. е обвинен от Окръжна прокуратура-Габрово в извършването на две престъпления - избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, както и за неплащане на данъчни задължения в големи размери.

Подсъдимата К.Х. е предадена на съд с обвинение за длъжностно присвояване в големи размери на парична сума, собственост на ЕООД от Севлиево. Тя е обвинена и в извършването на длъжностно присвояване на парична сума, собственост на акционерно дружество от Севлиево. К.Х. е обвинена и в извършване на документно престъпление - "затаяване на истина в три годишни данъчни декларации".

Подсъдимата Е.Х. е обвинена за длъжностно присвояване на парична сума, собственост на търговско дружество от Севлиево. Тя е предадена на съд с обвинение и за извършено документно престъпление - "затаяване на истина в данъчни декларации".

В проведеното на 30 септември 2016 г. заседание съдът извърши преразпит на двама свидетели и прие като доказателства по делото справка от РУ „Полиция"-Севлиево и писма от чуждестранни търговски дружества, имали договорните им отношения със свързаните с подсъдимите фирми.

С оглед съдържанието на последните приобщени по делото писмени доказателства съдът уважи исканията на страните и допусна изготвянето на допълнителна съдебно-счетоводната експертиза.

Следващото заседание по делото е насрочено за 18 ноември 2016 година.