ДБГ се обяви за разширяване на Реформаторския блок
ДБГ се обяви за разширяване на Реформаторския блок / БГНЕС, архив

Реформаторският блок трябва да разшири своя състав, смятат от „Движение България на гражданите”. От формацията настояват за провеждането на конфедеративен конгрес след президентските избори и сключване на ново споразумение с останалите партии в коалицията.

За това се обявиха делегатите на Третото национално събрание на ДБГ, което се проведе във Варна. На него Меглена Кунева беше преизбрана единодушно за председател. Тя припомни, че през изминалото време формацията е била напълно „за” единството на РБ.

Позицията на ДБГ е, че България трябва да затвори границите си за икономически мигранти. В приета на конгреса резолюция се настоява още за изработване на обща отбранителна политика и създаване на общи европейски въоръжени сили, създаване на европейска гранична служба, бързо и безусловно разширяване на Шенгенското пространство и присъединяване към единната европейска валута на всички държави членки.

Според Кунева образованието е отговор на много въпроси, които има в България и в света, като  неравенството и радикализма. Тя добави, че като министър извършва образователна реформа в условията на бюджетна дисциплина.