Пияни и дрогирани се правят на герои от Бързи и яростни
Пияни и дрогирани се правят на герои от Бързи и яростни / Дарик архив

Трима подпийнали шофьори са заловени при полицейски проверки за безопасност на движението през изминалото денонощие.

В ареста на РУ-Раковски са двама жители на града, на 66 и 23 години. Около 10 часа в събота по-възрастният управлявал нерегистриран мотопед „Симсон” с концентрация на алкохол в кръвта 1,57 промила.

Няколко часа по-късно, към 18 часа, било установено, че младежът е седнал зад волана на лек автомобил „Фолксваген” под въздействието на амфетамини.

В първите часове на днешния ден служителите на реда в Асеновград спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес”, шофиран от 38-годишен пловдивчанин. Мъжът бил тестван с дрегер за алкохол и резултатът отчел 1,89 промила. Срещу тримата извършители са започнати полицейски производства.

Млад мъж е с опасност за живота след пътно произшествие в село Розино. Според първоначалната информация, около 22 часа снощи 23-годишен неправоспособен младеж от селото загубил контрол и паднал от управлявания мотоциклет „ЧЗ”. Пострадалият е настанен в пловдивска болница в тежко състояние. Взета му е кръвна проба за алкохол. По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Карлово.