40 грама дрога намерили у четиримата задържани в петък вечерта
40 грама дрога намерили у четиримата задържани в петък вечерта / netinfo

Близо 40 грама дрога са намерени и иззети при проверка, извършена около 20.10 часа на 30 септември в Разград – съобщават от ОДМВР-Разград.

На паркинг пред заведение в централната градска част на паркинга пред „Сохо“ при претърсване на лек автомобил „Рено Лагуна”, управляван от 26-годишния Х.К., са открити 2,40 грама суха зелена растителна маса, която при тестване реагира на канабис и 4,45 грама прахообразно вещество, реагиращо на метаамфетамин. При последващо претърсване на жилище в ж.к. „Орел”, обитавано от 26-годишния А.А., са намерени 37 кутии цигари „Карелия Слим” без акцизен бандерол. На междуетажна площадка в същия вход са открити 15,15 грама канабис и 13,65 грама метаамфетамин.

В хода на образуваното досъдебно производство за по 24 часа са задържани четирима мъже – Х.К., А.А. и К.К. на 25 години от Разград, както и К.Т. на 25 години от село Балкански.

От ОДМВР-Разград категорично отхвърлиха градските слухове, че при задържането на четиримата са произведени изстрели.

Дарик-Разград научи, че един от задържаните е Андрей Андреев, който преди година получи условна присъда от Окръжен съд-Разград за пътен инцидент от 2013 г., при който загина приятелката му – 23-годишната Елица Колева.