Поставят отново „Излезе ангел от мъглата”
Поставят отново „Излезе ангел от мъглата” / netinfo

Спектакълът "Излезе ангел от мъглата" от Пьотр Гладилин отново ще зарадва шуменската публика, съобщават от ДКТ „Васил Друмев". На 3 окомври от 19.00 ч. най-новото драматично заглавие на театъра ще бъде представено на сцена.

Режисьор на спектакъла е актьорът Милен Димитров, познат на зрителите с емблематични роли в спектаклите на шуменския театър: „Към пропаст", „Чер хайвер и леща", „Д-р", „Старопланински легенди", „Слухове" и др.

Сценографията и костюмите са вдъхновени от Валерия Вълчева. А изненадата за публиката е участието на гост актрисата Стефка Янорова, която изпълнява ролята на Екатерина Кондратиевна. Тя ще си партнира с актьорите: Кольо Стайков, Мария Григорова, Марина Мозжухина, Любен Попов, Елена Атанасова, Димитрия Милушева, Валентин Ченков, Стефани Лечева и Александър Валериев.

„Излезе ангел от мъглата" на драматурга Пьотр Гладилин е пиеса с не толкова драматургически, колкото философски подход. Спектакълът се занимава с общочовешки теми, акцентиращи вниманието си върху житейски истини. Режисьорът на спектакъла Милен Димитров и сценографът Валерия Вълчева подхождат към текста на пиесата рационално, изваждайки на показ сърцевината на екзистенцията, с която се занимава авторът. Пиесата е символ на сблъсъка на отделните поколения, изправени пред избор, чрез който ще променят посоката на пътищата, по които са поели, а в далечината ярко се отличават проблясъците на идващата и отиващата си мъгла.