Разград – в новите маршрути на Министерството на туризма
Разград – в новите маршрути на Министерството на туризма / netinfo

Разград е част от осемте маршрута, разработени от Министерството на туризма с цел увеличаване на потока от туристи. Това е съобщила по време на посещението си в археологическия резерват Абритус министърът на туризма Николина Ангелкова – съобщават от пресслужбата на ГЕРБ-Разград.

Кметът на Разград и областен координатор на ПП ГЕРБ Разград д-р Валентин Василев, депутатът Михаил Тодоров и Областният управител на Разград Манол Кившанов са представили на министъра на туризма Николина Ангелкова перспективите на културно-историческото наследство на Разград, в лицето на Археологически резерват „Абритус“. По време на посещението на туристическия обект директорът му Иван Иванов е показал на министъра  крепостта и музейните експозиции, разкрил и потенциала за развитието му.

Една от основните теми, които са обсъдени, е било популяризиране на археологическата местност и създаване на условия за генериране на икономически растеж в общината чрез туризма. Във връзка с това Ангелкова посочила, че Разград, както и регионите около него попадат в един от осемте маршрута, разработени от Министерството, като тук минават столиците и градовете на българските царе. Тя разяснила, че страната се е насочила към дигиталния и онлайн маркетинг, работи се с водещи туроператори, като това цели увеличаване на потока на туристи, включително и за следващата година. Ангелкова аргументирала тезата си с това, че през тази година сътрудничеството с тях е довело до ръст от 600 хил. туристи, очаква се тенденцията за увеличаването им през 2017 год. да се запази.