ГЕРБ обявява кандидата си за президент на 2 октомври
ГЕРБ обявява кандидата си за президент на 2 октомври / DarikNews.bg, архив

ГЕРБ има окончателно взето решение кой ще бъде кандидатът за президент, издигнат от партията. Името му ще бъде обявено в неделя - 2 октомври. Това потвърди в "Седмицата" на Дарик председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

Цецка Цачева е кандидатът за президент на ГЕРБ, стана ясно още от думите му пред Дарик.

Цветанов уточни, че не е подходящо да се организират избори в голям град у нас, ако кмет от ГЕРБ бъде издигнат за президент. С това двама от четиримата вероятни за поста държавен глава отпадат. Това са кметовете на София Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов.

Цветанов разкри 4 имена, сред които е кандидатът за президент на ГЕРБ

На въпрос има ли номинираният за президент сключен брак, Цветанов потвърди, че изборът на ГЕРБ е човек, който има граждански брак. От останалите двама фаворити - Цецка Цачева и Томислав Дончев, само Цачева е минала под венчило.

По метода на изключването от четиримата избраници за кандидат за президент на ГЕРБ - Цецка Цачева, Томислав Дончев и кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, само Цецка Цачева отговаря за профила, който председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов описа пред водещия Кирил Вълчев:

Борисов пази до последно името на кандидата за президент на ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов също отказа да назове името на избрания от партията му кандидат, който ще се бори за поста на "Дондуков" 2. Министър-председателят откри днес ремонтираното рибарско пристанище в Черноморец, но подмина въпросите на журналистите около президентската битка, която предстои.

"Ще събера актива - кметове, общински съветници, депутати, областни управители. Ще им кажа какво мисля и ще вземем решение", заяви Борисов.

Към момченцето, което посрещна с питка и сол официалните гости Бойко Борисов, се обърна с "Дай първо на президента", очевидно имайки предвид Димитър Николов.